En wederom een positief dekadvies

(Dimka uut D'ôôge Dune)


09-09-2019: Het houdt niet op! Ditmaal hebben wij via de NVSW een positief dekadvies ontvangen voor de combinatie Thies en Aukje (Dimka uut D'ôôge Dune).

10-11-2019: We hebben kennis gemaakt met Aukje en haar baasjes. Bij de verwachte loopsheid in januari/februari 2020 zien we ze terug.

Nogmaals een positief dekadvies

(Claske Beertje v.d. Mollehoeve)


22-03-2019: Via de NVSW hebben wij een positief dekadvies ontvangen voor de combinatie Thies en Silke (Claske Beertje v.d. Mollehoeve). Zie foto. Na overleg met het baasje van Silke zal de dekking waarschijnlijk begin 2020 plaatsvinden. 

22-07-2019: Vandaag bezoek gekregen van Silke en dekking heeft plaatsgevonden. Er wordt een echo gemaakt om te kijken of Silke drachtig is.

21-08-2019: Hoera, bericht gekregen dat Silke inderdaad drachtig is. Op de echo zijn minimaal 4 pups te zien. Dat is een mooi bericht. De bevalling wordt rond 23-09-2019 verwacht.

Voor meer informatie over dit nestje, zie onder 'Nageslacht'.

Positief dekadvies

(Betske uit de Kleine Dommelvallei)

31-05-2018: Via de NVSW hebben wij het positief dekadvies ontvangen voor de combinatie Thies en Lynn (Betske uit de Kleine Dommelvallei). De loopsheid van Lynn wordt verwacht in juli/augustus. We hebben al kennisgemaakt met Lynn en haar baasjes en de 'click' is er in ieder geval.

15-09-2018: Vandaag bericht gekregen dat Lynn loops is geworden. Ze heeft ons wat langer laten wachten. Nu wordt het spannend! We hebben er zin in.

Dekking is helaas niet gelukt en -als alles goed gaat- uitgesteld tot begin 2020.

Sept. 2019: Volgens de laatste informatie van het baasje van Lynn zal deze dekking niet doorgaan.

Een uitmuntend resultaat!

13-05-2018: Vandaag maar weer eens een showtje gelopen op de Clubmatch Zuid-Limburg in Limbricht. Dat was al lang geleden dat we dit voor de laatste keer gedaan hebben. Maar het was lekker dichtbij en de -voor het ras bevoegde- keurmeester had Thies in het verleden al eens gekeurd. Inmiddels zijn er weer ruim drie jaar verstreken. Dus eens kijken wat hij nu van onze stabijhoun vindt.

Jammer van het weer. Regen met regen. Maar het nieuwe vriendinnetje Lynn was ook met haar baasjes op de clubmatch. Al met al een gezellige dag en als klap op de vuurpijl: UITMUNTEND! (Voor het volledige keurverslag, zie showresultaten).

Nog meer bezoek...

02-04-2018: Wij krijgen vandaag familiebezoek van een zoon van Thies uit het 2e nestje: Kaïn Thies van d'n Boktse Bimt, roepnaam Bello. Bello woont met zijn baasje in Scheveningen Haven en lijkt qua gezichtsuitdrukking veel op Thies. De kennismaking verliep uitstekend. Wildebras als Bello nog is werd door papa Thies netjes gecorrigeerd. Het was een gezellige middag voor hondjes en baasjes. Thies is hartstikke blij met zijn mol, een cadeautje van Indra. We zien Bello weer op de fokkersdag in oktober a.s.

Bezoek

03-03-2018: We krijgen bezoek! Vandaag kennisgemaakt met Lynn (Betske uit de Kleine Dommelvallei) en haar baasjes. Als het goed is wordt Lynn de nieuwe zomerliefde van Thies. Maar ze moet nog haar kwalificaties halen en nog medische keuringen doorlopen. 

Wat een leuke en mooie teef. En de kennismaking tussen beide honden was ook heel leuk. We verheugen ons op de zomer. 

Dekking met Ayla

(Ayla Bente van de Wagenschuur)

16-02-2018: Vandaag viel het positief dekadvies van de NVSW in de bus voor een dekking met Ayla Bente van de Wagenschuur. Vooraf was er al telefonisch contact geweest met het baasje van Ayla en fokadviseur Marijke Teusink omdat het een 'spoedje' was. Maar de eerste kennismaking met Thies was toch niet het juiste moment. Ayla was er duidelijk nog niet aan toe, ofschoon de test had aangegeven dat de tijd rijp was. Vervolgens op advies van een ervaren fokster nog een andere test geprobeerd. En wat bleek, progesteronwaarde nog maar op 3!

Op 24-02-2018 kwam Ayla voor de dekking. Het was duidelijk te merken dat het tijdstip nu wel goed was. Maar onervaren als Ayla was, liet ze zich niet dekken door Thies. Na het plegen van een aantal telefoontjes werd besloten voor kunstmatige inseminatie (ki), want het moest wel vandaag gebeuren. Dus samen met Ayla en Thies op naar de Kliniek voor Gezelschapsdieren in Eersel waar ki werd toegepast. Gelukt! Eind goed al goed. Nu maar hopen op mooie pups eind april.

24-03-2018: Vandaag bericht gekregen dat Ayla drachtig is. 

Voor meer informatie over dit nestje, zie onder 'Nageslacht'.

De driedaagse van De Panne

26 t/m 28-01-2018: Elk jaar in januari wordt er een wandeling in De Panne georganiseerd door een van de baasjes van een pup uit het Mearke nestje (waar onze Thies er ook eentje van is). Dit jaar hebben we besloten om mee te gaan met de wandeling. En omdat op en neer rijden voor ons geen optie is qua afstand, hebben we besloten om er een weekendje van te maken.

We hebben ons verzameld bij het standbeeld van Leopold I in De Panne. De baasjes van zusjes Byrke en Senna waren er en als verrassing kwam ook het baasje van mama Lobke mee wandelen. Met 4 stabijtjes aan de wandel richting Frankrijk. Dat levert ook wel wat bekijks op. Wat hebben we genoten van de honden en hun baasjes. Lekker kunnen bijkletsen en na afloop nog gezellig met zijn allen gegeten. 

SIFD detectie toernooi 2017


29-10-2017: Vandaag de eerste dag van het Scent Imprint For Dogs detectie toernooi 2017. Thies en ik hebben het geluk dat we met onze instructeur Jeanette Omloo van Speurhondenschool Limburg mee mogen naar Nijverdal, naar Farm Food. We hebben er zin in.

Ik heb met Thies 3 zoekingen gedaan: 1 zoeking in een bestelbus (binnen- en buitenkant) en 2 ruimtezoekingen waarvan 1 in een magazijn vol met verleidingsgeuren in de vorm van Farm Food hondenvoer in allerlei soorten en maten. Wat ben ik trots op mijn hondje die met zijn neus feilloos de positieve geur heeft weten op te sporen. En die positieve geur bestaat uit één briefje van 5 euro en één briefje van 20 euro.

Als klap op de vuurpijl hebben we een derde plaats gehaald op het toernooi en zijn we geslaagd voor level 3 detectie. Dit alles onder het toeziend oog van SIFD baas Wesley Visscher. Wat ben ik trots op mijn maatje die super speurwerk heeft verricht. De motivatie om samen detectiewerk te doen is hierdoor alleen maar toegenomen. Op 03-11-2017 zijn we dan ook gestart met de trainingen voor level 4.

Kortom een super geslaagde leerzame dag!

2e Dekking met Jill

(Jilke van d'n Boktse Bimt)

07-07-2017: Omdat Jill (zie foto's) na de eerste dekking niet drachtig is geworden mag er bij de volgende loopsheid nog een keer gedekt worden. Vanavond was het zover en na wat spelen en uitdagen van beide kanten is het tot een geslaagde natuurlijke dekking gekomen met een koppeling van +/- 20 minuten. Maandag komt Jill nog een keertje langs.


10-07-2017: Vandaag was het gelijk raak. Nog geen 5 minuten nadat Jill binnen de poort was, stonden ze al gekoppeld voor +/- 30 minuten. Nog geen tijd om de gasten een kopje koffie aan te bieden. 

12-07-2017: Vanmiddag is Jill voor de 3e en laatste keer gedekt. Ook dit keer kwam de dekking heel snel tot stand na wederzijdse belangstelling; koppeling +/- 25 minuten. Nu maar hopen op een mooi nestje van dit koppel. De geboorte wordt verwacht in de week van 04-09-2017.

Voor meer informatie over dit nestje zie onder 'Nageslacht'.

Examen level 2 detectie


07-07-2017: Vanavond hebben we examen gehad van level 2 detectie.

Het examen bestaat uit: Ruimte zoeking: de geur ligt 20 minuten in de ruimte, hond werkt los.                                                 Sorteerproef: 6 trials op 6 boxen, 1 positieve, 3 verleidingen en 2 lege                                               boxen. De hond moet 3 seconden bij de positieve box blijven. 1 Valse                                               verwijzing is toegestaan, bij een 2e valse verwijzing is het examen                                                     afgelopen.

Van beide proeven zijn filmpjes gemaakt die opgestuurd worden naar Wesley Visscher van Scent Imprint For Dogs (SIFD) ter beoordeling. Ja hoor...GESLAAGD! Op naar level 3.

Dekking met Jill

(Jilke van d'n Boktse Bimt)

08-01-2017: Tussen Kerst en Nieuwjaar werden we verrast met een telefoontje uit Eindhoven m.b.t. een dekking. De gekozen reu was wegens omstandigheden niet meer beschikbaar en via de NVSW werd o.a. Thies als alternatieve dekreu voorgesteld. Na een aantal dagen werd duidelijk dat de keuze inderdaad op Thies gevallen was. Dekking moet al snel plaatsvinden omdat het teefje inmiddels loops is.

Door de NVSW is inmiddels het positief dekadvies gegeven voor een dekking van Thies met Jilke van d'n Boktse Bimt (zie foto's), roepnaam Jill. Vandaag is Jill voor de eerste keer bij ons geweest maar dit was duidelijk nog een beetje te vroeg.

10-01-2017: Vandaag is het tot een natuurlijke dekking gekomen met een koppeling van +/- 30 minuten. Donderdag komt Jill nog een keertje.

12-01-2017: Vanavond is het wederom tot een geslaagde dekking gekomen met een koppeling van +/- 25 minuten. De baasjes van Jill hebben aangegeven geen echo te laten maken, maar ze houden ons wel op de hoogte. Na een week of 4 à 5 zal zichtbaar zijn of er puppies komen. De geboorte wordt verwacht in de week van 13-03-2017.

Voor meer informatie over dit nestje zie onder 'Nageslacht'.

Eerste sneeuw in 2017


03-01-2017: Yeah.....SNEEUW. En dat vindt Thies helemaal geweldig. Maar ook wel een beetje vreemd, want eerst wordt er flink geblafd op het rare witte spul. Maar dan is er alleen maar lol.

Examen level 1 detectie

07-11-2016: Vanochtend gingen we op weg naar Landgraaf voor het examen detectie level 1 bij Speurhondenschool Limburg. Thies wordt getraind op het opsporen van papiergeld.

Level 1 houdt in dat de hond in 4 sessies achter elkaar de positieve geur moet verwijzen uit 6 boxen. Tussentijds wordt de positie van de boxen verwisseld. 4 van de boxen zijn gevuld met een verleidingsgeur (tabak, koffie, kruiden etc.), 1 box is leeg en in 1 box zit de positieve geur (in dit geval papiergeld).

Natuurlijk is onze speurneus met vlag en wimpel geslaagd. TROTS!

Op naar level 2 ...

Dekking met Pien

(Eeuwke Edelmoed van de Eenhoornleijn)


Pien is op 09-08-2016 loops geworden. Maandag 15-08-2016 is de 1e progesteron test gepland, waarde 9.5. Dinsdag 16-08-2016 nog een keer progesteron getest, waarde 11.1. Dus in de namiddag hebben we bezoek gekregen van Pien en haar baasjes. Helaas is het niet tot een dekking gekomen. Pien stond er wel klaar voor en Thies heeft het een aantal malen geprobeerd maar zonder resultaat.

Op 17-08-2016 hebben we een afspraak in Nunspeet gemaakt bij dekmeester Ton Boxman. Hier verliep de dekking (met een beetje hulp) heel soepel voor beide dieren. De koppeling bedroeg 9 minuten. Op 19-08-2016 heeft de tweede dekking plaatsgevonden, eveneens in Nunspeet, maar nu verliep alles op een natuurlijke manier. De koppeling bedroeg dit keer 25 minuten.

Op 20-09-2016 hebben de baasjes van Pien een echo laten maken om te kijken of ze drachtig is. En ja op de echo worden 5 pups geteld. De geboorte wordt verwacht in de week van 17-10-2016.

Voor meer informatie over dit nestje zie onder 'Nageslacht'.

De eerste kennismaking met Pien

28-05-2016: Vandaag hebben we een groot gedeelte van de dag doorgebracht op de fokkersdag in Zutphen waar Thies heeft meegelopen in de reuenparade. Hoogtepunt van de dag was de ontmoeting met Pien en haar baasjes.

De eerste keer ...

14-04-2016: Het mooiste verjaardagskado van Thies is vandaag in de brievenbus gevallen. Een positief dekadvies van de NVSW voor een dekking van Thies met Eeuwke Edelmoed v.d. Eenhoornleijn (zie foto), roepnaam Pien. De dekking zal in het najaar plaatsvinden omdat de loopsheid van Pien eind augustus verwacht wordt. Voor Pien wordt dit ook het eerste nestje. Spannend!

Wordt vervolgd ...